Home » Noord Holland

Noord Holland

De N.Z.H.(Noord-Zuid-Hollandsche Vervoer Maatschappij ) Heeft een behoorlijk aantal logo gedragen waaronder toch wel een paar aparte die ik gefotografeerd heb gekregen vanuit Belgié, bij de firma van Hool. De N.Z.H. bereed bijna de gehele kuststrook, van Den Haag tot in Friesland aan toe. Stadsdiensten werden gereden in Leiden en Haarlem en op Schiphol de platvorm diensten. Ze hadden ook een reisafdeling, N.Z.H.Travel.

            021.jpg               003-2.jpg                  004-4.jpg  005-3.jpg

De N.A.C.O.( Nederlandsche Auto Car Onderneming) Uit Alkmaar/Purmerend is lang zelfstandig gebleven ,maar toch ook door de N.Z.H. ingelijfd. Zij vaarde ook de dienst van Enkhuizen naar Stavoren over het IJsselmeer. Ook werd de stadsdienst Alkmaar gereden.

   001-9.jpg            naco-2_large.jpg

De ENHABO (Eerste Noord-Hollandse Autobus Onderneming) uit Landsmeer  reed het stadsvervoer in Zaandam en een groot deel van de Zaanstreek als regio vervoerder, is later deels overgenomen het G.V.B. uit Amsterdam en de N.Z.H.wat uiteindelijk resulteerde in Connexxion.

IMG_4951-1.jpg         005-1.JPG

Maarse en Kroon wie kent ze niet, thuisbasis Aalsmeer en een grote regio vervoerder tussen Leiden Amsterdam en Utrecht heeft een fusie aangegaan met de N.B.M. uit Zeist en verder gegaan als Centraal Nederland

  

Oosterom een oudgediende uit Beverwijk, overgenomen door de N.A.C.O.

Oosterom-Beverwijk-2.jpg 

De gestileerde letters zeggen het al een beetje R.W.(Rijks Werf) dit was een busdienst van de Marine tussen vliegveld de Kooi en de Marine haven in Den Helder.

rijkswerf.jpg

Uit een totaal verrassende hoek kwam de E.B.S naar Nederland. Deze nieuwe speler in het O.V. heeft de consessie net boven Amsterdam richting Purmerend/Volendam. De afkorting van de letters komt nog.

EBS.jpg

Hieronder kunt u met een snelkoppeling naar de desbetreffende pagina gaan.