Home » Utrecht

Utrecht

W.C. Tensen uit Soest spreekt voor zich, de N.B.M(Nederlandsche Buurtspoorweg Maatschappij) heeft wel het één en ander aan logo's  gedragen. Velox uit Andelst,B.S.M.(Betuwsche Stoomtramweg-Maatschappij)uit Bemmel en de E.T.A.O.(Eerste Tielsche Autobus Onderneming)zijn ook opgegaan in de N.B.M.

                 NBM-rood.jpg          

De N.B.M. en Maarse en Kroon uit Aalsmeer zijn een vusie aangegaan en opgegaan in Centraal Nederland, de N.Z.H. had hier ook nog een vinger in de pap. De Almerexpresse was onderdeel van MidNed.

Midnet heeft in twee kleur combinatie's gereden.

 

  IMG_6155.jpg

                                                                                                                                                   

       CN-wit-1.jpg        IMG_6261.jpg

Het was eigenlijk de ViVaVo (Van Iperen en Verhoef's Auto vervoer Onderneming  in Schoonhoven.

vavo-1_large.jpg   vavo-2_large.jpg

VAGU (Verenigde Autobusdiensten Gouda-Utrecht) is lang zelfstandig gebleven , maar moest het ook opgeven. Ze reden tussen Utrecht en Gouda en zijn opgegaan in  West Nederland en later Zuid West Nederland.

     

W.A.B.O. (Werkhovense Autobus Ondeneming ) uit Wijk Bij Duurstede reed naar Utrecht en Doorn, via Overlangbroek en Nederlangbroek. Overgenomen door Centraal Nederland

     

De A.T.O.(Algemene Transport Onderneming) was de eerste vervoerder van de spoorwegen. De voorloper van de V.S.N.  Het V.S.N. (Verenigd Streekvervoer Nederland) introduceerde ook de Interliner in veel gebieden, dit was na de shuttle bus die expresslijnen reed.

     

Kabo.jpg

Ja, de Kabo( Kockengense Autobusonderneming) ik kan er niet veel over vertellen dan alleen dat het heeft bestaan en in de omgeving van Utrecht heeft gereden, en is opgegaan in het C.A.P..

Pouw vervoer ( hieronder) is een medespeler geworden in het openbaarvervoer rond Utrecht

Zij rijden hoofdzakelijk spitsdiensten en inval vervoer voor de spoorwegen.

Ook beheren zij een behoorlijk tourwagenpark

pouw-2.jpg

Hieronder kunt u met een snelkoppeling naar de desbetreffende pagina gaan